Eerste elftal
HC’03 1 – Angerlo Vooruit 1:     2 - 3

HC’03 1 – Angerlo Vooruit 1: 2 - 3

23-09-2015 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

Vanwege de kermis in Drempt werd de uitwedstrijd tegen HC’03 op zaterdag om 18.00 uur gespeeld.Van HC’03 werd verleden seizoen twee keer met 3-1 gewonnen, zoals in het programmaboekje van HC’03 werd vermeld, en dat HC’03 er nu op gebrand was op een overwinning, enerzijds om de nederlagen van vorig seizoen uit te wissen, anderzijds omdat het met een overwinning veel lekkerder zou zijn om de kermis te vieren. De voorbereiding was voor Angerlo Vooruit stroef verlopen, gelukkig werd verleden week de wedstrijd tegen Worth Rheden met 2-1 gewonnen en het was de vraag of deze winst het vertrouwen voldoende had hersteld om HC’03 te kunnen verslaan.

De eerste minuut was veelbelovend: vanaf de aftrap ontstaat meteen een grote kans voor Noud Steintjes, echter zijn schot wordt door de keeper met enig geluk gekeerd. Na die eerste minuut nam HC’03 meteen het inititatief over en hield dat helaas de hele eerste helft. Angerlo was zeer slordig en leed teveel onnodig balverlies en in de omschakeling was HC’03 met snelle counters zeer gevaarlijk. Het was aan Micha Arns, die een goede wedstrijd keepte, te danken dat Angerlo niet op grote afstand werd gezet. In diverse 1 tegen 1 situaties kwam hij als winnaar uit de bus. Behalve in de 40-e minuut, na weer slordig balverlies, werd de achterhoede in de omschakeling eruit gelopen en kwam Angerlo op een terechte 1-0 achterstand. Na nog een drietal goede kansen voor HC’03 mocht Angerlo blij zijn dat ze maar met een 1-0 achterstand de rust ingingen.

Na de rust kantelde de wedstrijd volldig. Rens Albers was als linker vleugelspits in het veld gekomen en in de tweede minuut na rust kopte Youp van Uum een prima voorzet van Rens net over. Angerlo speelt duidelijk met meer lef en overtuiging, echter HC’03 blijft gevaarlijk op de counter, echter Wouter Staring wist nu als laatste man deze counters onschadelijk te maken. Het grote breekpunt in de wedstrijd onstond in de 52-e minuut toen een speler van HC’03 zin tweede gele kaart kreeg en Angerlo dus een man meer kwam te staan. Meteen uit de vrije trap na de rode kaart frommelde Youp met zijn borst/schouder de 1-1 binnen. Angerlo nam daarna volledig het heft in handen. In de 65-ste minuut werd na een goede aanval over de rechterflank een voorzet door diverse spelers gemist en viel de bal voor de voeten van Youp, die koelbloedig hoog binnen schoof en de 1-2 aantekende. Daarna kreeg Angerlo diverse kansen om verder uit te lopen. Simon Rooks had na een lange rush net niet genoeg kracht om af te ronden. In de 77-ste minuut leek de definitieve beslissing te vallen. Een voorzet van Mark Haver over de rechterflank werd door de verdediging van HC’03 niet goed verwerkt en Yor Derksen schoot de afvallende bal binnen voor de 1-3 voorsprong en werd daarmee de uitslag van het vorige seizoen geëvenaard. Daarna nog een grote kans voor Yor, maar zijn schot met links werd gekeerd. In de 2e-minuut van de blessuretijd scoorde HC’03 na knullig balverlies 2-3. Dit was wederom een keerpunt. De angst sloop weer in het spel bij Angerlo. De overigens goed leidende scheidsrechter besloot nog zes minuten extra tijd bij te tellen en HC’03 ging voor alles of niets. Er ontstonden nog diverse gevaarlijke en hectische situaties voor de goal, maar er werd gelukkig niet meer gescoord, dus eind goed al goed, een nuttige en op basis van de 2e-helft wel verdiende overwinning.

Afbeeldingen

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor