Jeugd
Competitiestart A1

Competitiestart A1

01-10-2015 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

Competitie wedstrijd Angerlo Vooruit A1 – Zelos A1
Doelpunt: Jeroen
Eindelijk gaat het dan echt beginnen. Na een lange voorbereiding was het op zaterdag 12 september tijd om de competitie te starten. Tijdens de eerste competitie ronde bleek al dat het krap was om de A1 en de A2 tegelijk te laten voetballen. Mede door blessures begonnen we zonder wissels aan de wedstrijd omdat er nog 4 spelers met de A2 in Didam aan het voetballen waren. Ook kwamen we vlak voor de wedstrijd erachter dat er geen scheidsrechter was dus moest daar eerst naar worden gezocht. Ondanks dat Rinus al een wedstrijd had gefloten stond hij ook als scheidsrechter bij ons op het veld. Nogmaals dank daarvoor!

De eerste helft was Zelos duidelijk de betere ploeg en hadden we moeite met de lange ballen die de centrale verdedigers op de spitsen gaven. Gelukkig miste Zelos de koelbloedigheid om te scoren en stond Juul een uitstekende pot te keepen. We gingen met 0-0 de rust in en dat was voor ons op dat moment het hoogst haalbare. 
De tweede helft probeerden we de centrale verdedigers wat eerder vast te zetten door met meer druk na voren te spelen. Dat lukte aardig want het eerste kwartier na rust is Zelos niet gevaarlijk geweest en kwamen wij zowaar een aantal keer gevaarlijk voor het doel. In de 65ste minuut kwam Jeroen alleen voor de keeper te staan en schoot heel koel de bal langs de keeper in het net. 1-0 voor Angerlo! Op het middenveld liepen wat jongens die vermoeid waren en pijntjes hadden en met nog een kwartier te gaan gaf Ivo aan niet verder te kunnen. Door deze blessure moesten er een aantal omzettingen worden gedaan en die pakten niet goed uit. Zelos kwam al snel op 1-1 door een dekkingsfout van ons. Vlak daarna maakte ze de 1-2 door een schot van 25 meter snoei hard achter Juul te schieten. In de laatste minuten wilden we voor de gelijkmaker gaan door 1 op 1 te gaan spelen maar deze ingreep was nog niet doorgevoerd of de 1-3 viel. Helaas dus geen punten tijdens de eerste competitie wedstrijd tegen Zelos. Volgende week komt daar hopelijk verandering in tegen DZC. 

Wedstrijdverslag 2e wedstrijd:

Vanaf nu zullen de wedstrijdverslagen worden gemaakt door een aantal spelers uit de A1. Het wedstrijd verslag van de wedstrijd DZC A2 - Angerlo Vooruit A1 is gemaakt door Umutcan. Umutcan heeft in de zomer een spectaculaire overstap gemaakt van S.C. Doesburg naar Angerlo Vooruit. De linksbenige centrale verdediger heeft zich in een korte periode opgewerkt tot aanvoerder van de A1. Hieronder het verslag over de wedstrijd van zaterdag 19 september.

DZC A2 - Angerlo Vooruit A1
Doelpunten: Umutcan en Jurgen 2x
Daar staan we dan, in Doetinchem. Van te voren wisten we al dat we geen punten mochten laten liggen omdat de tegenstander op papier niet sterker was dan dat wij waren. Maar de tegenstander onderschatten mag ook absoluut niet. We begonnen de wedstrijd goed. Al snel begonnen we goed druk te zetten en meteen was te zien dat wij de betere partij waren. Met een snel doelpunt in de 3e minuut door Umutcan op aangeven van Julian stond het dan ook snel 0-1. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Het was dan ook niet veel later 1-1 en vervolgens door wat fouten en onduidelijkheid achterin vielen de 2-1 en 3-1 ook binnen..

In de 2e helft wisten we dat er iets veranderd moest worden, en dat gebeurde.
Door ons koppie omhoog te houden is het ons gelukt om de 3-2 te maken dankzij een doelpunt van Jurgen, hierbij dachten we dat het nu of nooit was dus besloten we 1 op 1 te spelen en Ceylan door te schuiven. Slimme zet hier van Alwin want al snel gaf Ceylan een heerlijke pass waarbij Jurgen de bal bij de 2e paal binnen kopte.

Over de scheids wil ik het niet hebben want zodra wij goed begonnen te spelen besloot hij om tegen te fluiten om ons uit de wedstrijd te krijgen, hierbij kreeg DZC een onterechte penalty met gevolg dat Alwin zich niet meer in kon houden, hij liep boos het veld in en zei dat hij het niet eens was met de scheids met tot gevolg een rode kaart voor Alwin. Met geluk aan onze kant gingen we verder want DZC benutte de strafschop niet, er werd op de lat geschoten.

Toch nog een puntje meegenomen dus, maar deze wedstrijden moeten gewonnen worden. Toch hebben we veel geleerd en gaan we met vol vertrouwen de volgende wedstrijd in. Op zaterdag 26 september spelen we thuis tegen DCS A2!

Wedstrijdverslag 3e wedstrijd:

Het verslag van de wedstrijd Angerlo Vooruit A1 - DCS A2 is geschreven door een andere verdediger namelijk onze rechtsback Tim.


Angerlo Vooruit A1- DCS A2 3-1
Doelpunten: Timon, Umutcan en Dylan

Vandaag moet het gebeuren, Angerlo die zijn eerste overwinning gaat pakken. De eerste 20 minuten van de wedstrijd gingen heel erg gelijk op, met kleine kansen voor beide teams. Na 20 minuten begonnen wij enigszins te verslappen en kwam er wat slordigheid in ons spel, dit resulteerde in kansen voor DCS. Vlak voor rust wat het dan ook 0-1, Geklungel in de verdediging werd afgestraft. Na rust moesten we gedwongen wat schuiven in de opstelling door een blessure. Maar Angerlo kwam toch goed uit de kleedkamer, via een goal van Timon, uit een voorzet van Ivo belande de bal rechts in de hoek van de goal. Umutcan nam een vrije trap die als voorzet was bedoeld maar niet meer werd aangeraakt, 2-1! Door een doelpunt van Dylan met links liepen we snel uit naar 3-1! Daarna werd de wedstrijd goed gecontroleerd door ons en hebben we bijna geen kansen meer weggegeven. Een wel verdiende overwinning voor ons en de eerste 3 punten van het seizoen!

Afbeeldingen

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor