Jeugd

Doetinchem A1 - Angerlo vooruit A1 2-3

03-04-2016 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

Zaterdag 2 april
Doetinchem A1 - Angerlo vooruit A1 2-3 (Doelpunten: Bjarni, Kas en Julian)

Op een heerlijk warme dag stond vandaag de kraker tegen Doetinchem o...p het programma. Doetinchem dat lang meedeed om het kampioenschap stond inmiddels 4e in de competitie gelijk met ons. Thuis wisten we ze lang op 0-0 te houden maar door een aantal dubieuze beslissingen van de aangewezen scheidsrechter uit Doetinchem en tevens lid van Doetinchem werd er met 5-0 verloren. We hadden dus wat recht te zetten!

We begonnen veel sterker aan het duel en Doetinchem was vooral bezig met het neer schoppen van Ivo en het uitschelden van elkaar. Een team dat zo tegen elkaar te keer gaat maak je niet elke week mee en wij waren daar zo van onder de indruk dat we kans op kans wisten te missen. In de eerste helft kwamen we dik verdiend op 1-0 voorsprong door een vrije trap van Jonathan die over de keeper heen ging en via Ceylan voor de voeten van Bjarni kwam die simpel kon binnen tikken. De score had voor rust al op kunnen lopen na 4,5 en misschien wel 6-0 maar zelfs voor een leeg doel wisten we de bal nog naast te schieten. Kas die al een aantal keer alleen op de keeper afging werd door een verre ingooi van Jonathan opnieuw voor de keeper gezet en schoof hem beheerst binnen. Ruststand 2-0.

In de rust bleek dat een aantal spelers van Doetinchem geen zin meer had om te voetballen waardoor ze aan het begin van de 2e helft met 9 man op het veld stonden. Uiteindelijk kwamen er nog 2 aan die met tegen zin in het veld gingen staan en werd er af getrapt. Julian maakte al vrij snel de 3-0 en dit was al weer zijn 4e goal dit seizoen. Vorig jaar had hij een weddenschap met Alwin afgesloten dat als hij 5x zou scoren Alwin een training ging geven in een Vite$$e shirt maar het doelpunten aantal bleef toen op 0 waardoor Julian een training in Ajax tenue heeft mogen afwerken. Gelukkig is er dit jaar geen weddenschap afgesloten!

Na de 3-0 waren er weer voldoende kansen om de 4,5,6,7,8-0 binnen te schieten maar niks ging er in. Een aantal keer stond de keeper in de weg een aantal keer werd er van dichtbij zelfs over het vangnet geschoten. Zelfs de tegenstander en het publiek stonden met open mond te kijken naar alle kansen die door ons werden gemist.

En als je ze zelf niet maakt...
Uit het niets maakte Doetinchem 3-1 en waren wij volkomen de weg kwijt. Vlak voor tijd viel ook nog de 3-2. Doetinchem had het geloof weer helemaal terug en gingen vol voor het gelijk spel. In de blessure tijd gaven we een corner cadeau aan Doetinchem dat ook de keeper mee na voren stuurde. De bal werd door ons weggewerkt en hierdoor konden Ivo en Kas op een leeg doel af. Uiteraard een mooi moment om af te fluiten...

Uiteindelijk de 3 punten en voorlopig op de 4e plek met uitzicht op plek 3 en misschien nog wel 2. Ook was dit alweer de 5e overwinning op rij! Een beloning voor de spelers want na de winterstop is niet alleen de opkomst tijdens de trainingen enorm hoog maar ook de sfeer binnen het team is geweldig!

Zaterdag 9 april spelen we thuis tegen Basteom om 15.00 uur en hopen we op een vol sportpark!

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor