Algemeen

Uitnodiging spelregelavonden

01-03-2019 | Geplaatst door Carlo Tiecken

Angerlo-Vooruit organiseert in de kantine spelregelavonden met een afsluitende spelregelquiz.

Regels zijn een essentieel onderdeel van elke sport en elk spel. Het zijn afspraken die je met elkaar maakt om de sport goed te laten verlopen. Het is belangrijk dat de vereniging zorgt voor goede spelregelkennis bij iedereen.

Om alle spelers, trainers, leiders, scheidsrechters, bestuursleden, supporters en overige belangstellende de gelegenheid te geven om deel te nemen aan deze spelregelavonden heeft de organisatie besloten om de avonden op vrijdag te organiseren.

Eerste avond;
Vrijdag 8 maart vanaf 19.30 uur t/m 22.00 uur.

Tweede avond;
Vrijdag 29 maart vanaf 19.30 uur t/m 22.00 uur.

Derde avond;
Vrijdag 5 april vanaf 19.30 uur t/m 22.00 uur.

De Quiz avond is op vrijdag 12 april vanaf 20.00 uur.

Iedereen is welkom en kan deelnemen aan deze sportieve quiz wel adviseren om de spelregelavonden zoveel mogelijk te bezoeken.

De avond staat onder leiding van Robert Wonnink. Robert geeft uitleg over spelregels, inclusief beelden van spelsituaties. Het zullen interactieve en informatieve bijeenkomsten zijn.

Kom zeker op de eerste avond en laat je overtuigen ... Jij bent er toch ook bij?


Waarom aandacht voor spelregelkennis?

Regels zijn een essentieel onderdeel van elke sport en elk spel. Het zijn afspraken die je met elkaar maakt om de sport goed te laten verlopen. Het is belangrijk dat de vereniging zorgt voor goede spelregelkennis bij iedereen.

Met goede kennis van de regels:

  • krijg je een intensere beleving van de sport;
  • begrijp je de scheidsrechter,
  • voorkom je onnodige discussie;
  • kun je voordeel halen uit sportsituaties.

Natuurlijk doen zich altijd situaties voor waarover discussie ontstaat. Bespreek deze na de wedstrijd met elkaar, op een respectvolle manier.

Wie moeten de spelregels kennen?

  • Sporters, Zorg dat sporters zich bewust zijn van de waarde van spelregels voor de sport. Zo beseffen ze dat het voor hun eigen sportplezier belangrijk is de regels goed te kennen.
  • Scheidsrechters of andere beoordelaars hebben de taak de wedstrijd te volgen en op te treden als de spelregels niet worden nageleefd. Bij jonge sporters hebben scheidsrechters meer een opvoedende rol waarin ze sporters helpen bij het omgaan met spel- en gedragsregels. Leg als scheidsrechter bij jonge sporters vooral de nadruk op het leren in de praktijk.
  • Coaches Zorg dat alle trainers, coaches en begeleiders zich bewust zijn van het belang van goede spelregelkennis.
Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor