Algemeen

Van de bestuurstafel

10-06-2020 | Geplaatst door Angerlo Vooruit

1. Senioren

De Nederlandse voetbalbond besloot eind maart om het seizoen van het amateurvoetbal te beëindigen wegens het coronavirus. Promoveren of degraderen was daardoor niet meer mogelijk.

Echter begin april hebben alle amateur verenigingen een schrijven van de KNVB ontvangen

Daarin stond dat er wegens fusies, wijzigingen van wedstrijddagen en het verdwijnen van clubs, een aantal plaatsen beschikbaar kwamen in de competities.

Daardoor kunnen een aantal teams toch nog promoveren of degraderen. Ook Angerlo Vooruit heeft een verzoek bij de KNVB ingediend.

Op dinsdag 26 mei jl. heeft secretaris René Lamers het verlossende telefoontje van de KNVB ontvangen. Angerlo-Vooruit speelt komend seizoen in de 4de klasse KNVB.

Angerlo Vooruit is een bloeiende vereniging met een fantastisch mooie vernieuwde accommodatie. Het bestuur is sterk van mening dat het promoveren naar de 4de klasse goed is voor de gehele vereniging. Hiervoor zijn meerdere redenen te bedenken. De beleving en het enthousiasme van verenigingen spelend in de 4de klasse KNVB staat dichtbij die van Angerlo-Vooruit. Organisatie en structuur zijn met elkaar te vergelijken. Niets is mooier om tegen directe buurt verenigingen te kunnen spelen.

Angerlo-Vooruit verwacht met de huidige spelers en begeleidingsteam ook in de 4de klasse een goede prestatie te kunnen neerzetten.

Momenteel wordt gewerkt de teamindeling voor het komend seizoen, alle trainers, leiders en of begeleiders zijn hierover reeds geïnformeerd. Het bestuur verwacht op vrij korte termijn de definitieve teamindeling kenbaar te kunnen maken.

Veel spelers van JO-19 1 en 2 komen over naar de senioren, wij zijn aan het bekijken of er wellicht een 6de elftal kan worden ingeschreven bij de KNVB. Een unieke situatie, waar veel verenigingen te maken hebben met een terugloop van senioren elftallen wordt er bij Angerlo-Vooruit juist onderzocht of er een extra team kan worden ingeschreven.

Hopelijk kunnen we met z’n alle het nieuwe voetbalseizoen in september opstarten, natuurlijk volgende we als Angerlo-Vooruit de richtlijnen van het RIVM m.b.t. het Coronavirus.

2. Jeugd

Na een periode van ongeveer een week of 10 hebben we gelukkig weer de mogelijkheid gekregen om lekker buiten te trainen onder de vastgestelde regelgeving van het rivm en dat heeft al een boel voetbal vreugde gegeven bij een ieder.

Na een turbulente periode die langzaam z’n normale moraal begint te krijgen krijgt de huidige indeling van de junioren en pupillen ook weer zijn beslag. We streven ernaar om voor het einde de maand de indeling rond te hebben en deze te verspreiden via de huidige trainers.

Hierbij kunnen we natuurlijk altijd nog mensen gebruiken die zich volgend jaar wil inzetten als trainer, begeleider of in een andere vorm zijn handen uit de mouw wil steken voor de jeugd, kom hiervoor gerust op de lijn.

We hopen dat jullie allen met veel plezier naar de zomervakantie toewerken en mogelijk misschien nog langer mogen en kunnen trainen dan dat we normaal gesproken gewent zijn. Hierover zijn we momenteel in gesprek om te kijken of we het sportpark langer voor trainingsfaciliteiten open kunnen houden.

Hierover zullen jullie vroegtijdig geïnformeerd worden.

3. Nieuwbouw

De afgelopen periode was een bijzondere periode wat ook de bouw van onze nieuwe accommodatie,

Afgelopen periode is er gestaag doorgebouwd met inachtneming van de richtlijnen. Er is een schitterend entreehuisje gemaakt wat ons sportpark een mooie entree geeft. Daarnaast zijn er nog stukken bestraat en zijn in de kantine de televisies opgehangen. Daarnaast is het internetnetwerk de afgelopen periode aangelegd. Hierdoor is het ook mogelijk om de zonnepanelen uit te lezen. Nu kan je op de website van onze vereniging zien wat de opbrengst van de 156 zonnepalen is per dag, week, maand en de gehele periode Het is al schitterend en zal de aankomende periode nog mooier worden gemaakt. De laatste puntjes worden de aankomende periode op de i gezet zodat wij hopelijk begin juli de kantine weer kunnen openen.

Wensen hadden wij als vereniging ook nog. Een ervan was een nieuwe omheining om het hoofdveld. Doordat wij een BOSA subsidie kregen toegekend is het mogelijk deze wens in te vullen. De afgelopen weken is de omheining om het hoofdveld en 2eveld verwijderd. De verwachting is dat voor 1 juli nog een nieuwe omheining komt bij de entree van ons sportpark, nieuwe omheining met reclamebordhouders rond het hoofdveld met nieuwe ballenvangers en aan de kantine kant van veld 2 komt een nieuwe omheining. Tevens komt er nieuwe omheining om de nieuw te realiseren fietsenstalling met aansluitend een nieuwe ballenvanger aan de voorzijde van ons sportpark. Wanneer wij goedkeuring krijgen van de gemeente en de grondeigenaar zou de fietsenstalling worden gerealiseerd.

Daarnaast zijn de afgelopen periode de laatste subsidie uitvragen de deur uitgegaan. Wanneer deze subsidies worden verstrekt zullen wij een joules de boule baan ( naast het terras) en een Beachveld ( achter de kleedkamers) realiseren. Dit om ons sportpark nog meer geschikt te maken voor breedte sport en sport aanbod voor iedere doelgroep.

Tot slot was het pinksterweekend het weekend om het sportpark te openen. Helaas kon dat door de corona niet doorgaan. Toch wouden wij dit weekend zomaar voorbij laten. Daarom hebben wij in het pinksterweekend alle vrijwilligers van onze vereniging een klein zoethoudertje gebracht voor hun inzet bij onze vereniging bij de bouw en voor dit voetbalseizoen. Hopelijk is het snel weer mogelijk en toegestaan om bij de opening van ons sportpark stil te staan.

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor