Jeugd
Voetbalshirts Angerlo Vooruit krijgen tweede leven in Tanzania

Voetbalshirts Angerlo Vooruit krijgen tweede leven in Tanzania

15-12-2017 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

ANGERLO/MNERO – De vijfentwintig spelers van de ‘Super Tiger Football Club’ uit Mnero in Tanzania komen sinds kort piekfijn voor de dag. Dankzij de donatie van tweedehands voetbaltenues van Angerlo Vooruit, schittert deze kleine Afrikaanse voetbalclub tegenwoordig in de welbekende blauw-witte clubkleuren van Angerlo Vooruit.

De tenues zijn door tussenkomst van kinderarts in opleiding Tom Witteveen in Tanzania terecht gekomen. Witteveen verbleef eind vorig jaar een tijdje in Mnero, een piepklein dorpje in het zuiden van Tanzania, waar hij het ‘Mnero Mission Hospital’ bezocht. Ter ontspanning voetbalde hij een aantal keer mee met de Super Tiger Football Club. Een club met een bijzonder verhaal.

Vijfentwintig spelers
Een bijzondere club, die bestaat uit één team van 25 jongens die al jaren samen voetballen. Een team met ambities om ‘hogerop’ te komen. Maar daarin afgeremd wordt, doordat er geen geld is voor deugdelijk materiaal. Contributie heffen om zo voetbalspullen te kopen is geen optie, daar is simpelweg geen geld voor. De spelers zijn zelfs zo zuinig op hun spullen dat er zelfs jongens tussen lopen tijdens de training op hun blote voeten meedoen en alleen in officiële wedstrijden hun voetbalschoenen aantrekken.

Witteveen besloot daarop dat hij daar iets aan wilde doen. Hij beloofde de aanvoerder dat hij, als hij weer terug zou zijn in Nederland, op zoek zou gaan naar materiaal voor zijn Afrikaanse vrienden. Schoenen en ballen, maar ook tenues, zodat de spelers tijdens wedstrijden als eenheid voor de dag kunnen komen.

AfricaSport
Via de organisatie AfricaSport, die lokale initiatieven in Afrika ondersteunt om jongeren de mogelijkheid te bieden aan sport te doen, kwam Witteveen in contact met het bestuur van Angerlo Vooruit. Die had zich haar beurt weer had aangemeld bij de organisatie, op zoek naar een goede bestemming voor tweedehands tenues. Dit seizoen heeft de hele jeugdafdeling namelijk nieuwe shirts gekregen van sponsoren 123inkt en Hoornstra Infra Bouw. Tot een overeenstemming kwam het al snel: de oude shirtjes, trainingspakken en tassen, welke waren gesponsord door 123inkt en Rotra, zijn richting Tanzania gegaan.

Finales bekertoernooi
Dat de spullen goed terecht zijn gekomen is een ding dat zeker is. Gekleed in blauw wit heeft de Super Tiger Football Club heeft het tot de finales van het provinciale bekertoernooi geschopt.

Afbeeldingen

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor