Rookbeleid

In navolging van Koninklijk Nederlands Voetbal Bond (KNVB) en in het kader van een rookvrije sportaccommodatie heeft v.v. Angerlo Vooruit een rookzone gecreƫerd, achter het entreehuisje aan de zijde van veld 2. Deze zone is aangegeven met stickers. Het spreekt voor zich, dat daar alleen nog gerookt mag worden op onze accommodatie. Hier is een rooktegel neergelegd waar de sigarettenpeuken in gedeponeerd kunnen worden.

Wij willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van het voetbal. Voetballen is goed voor je: het geeft je energie, je bent fitter en het verbetert je conditie. Een goede gezondheid helpt om een goede prestatie neer te zetten. Roken en voetballen passen niet bij elkaar, want roken en meeroken is schadelijk voor de gezondheid.

Kinderen brengen veel van hun vrije tijd door op onze accommodatie. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken, vooral als het om rolmodellen gaat. Denk aan voetballers tegen wie zij opkijken of aan trainers. Zien roken, doet roken. Hoe jonger iemand begint met roken, hoe erger de verslaving.

Met een rookvrije accommodatie wilt Angerlo Vooruit uitdragen dat niet-roken de norm is. Hierdoor wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen en wordt het schadelijke meeroken voorkomen. Daarnaast dragen we met een rookvrije vereniging bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien.

Rookvrije Generatie
De Rookvrije Generatie is een initiatief van drie gezondheidsfondsen:
Hartstichting, KWF kankerbestrijding en het Longfonds.

Wij rekenen op de medewerking van een ieder.

26 april 2021
Het bestuur v.v. Angerlo Vooruit

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor