VTON app

Met meer plezier beter leren voetballen

Elke club kent de vragen. Wat moeten we de spelers leren, waar halen we de oefenstof vandaan; ze moeten vooral lol hebben in het spelletje,. Maar ja, elk voetballertje, hoe onhandig ook in het begin, wil toch wel beter worden en vooruitgang boeken, dat is tenslotte ook ‘part of the fun’. Als we niet zouden trainen om ze wat te leren, zouden we net zo goed alleen maar partijtjes op zaterdag kunnen spelen. Een bal op het veld en rennen maar!

Vanaf het seizoen 2016-2017 start Angerlo Vooruit bij de D, E en F elftallen met het gebruik van de VTON voetbalapp.

Met meer plezier beter leren voetballen, daar gaat het om.

VTON - Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland - heet de uitgekiende methodiek die ze ontwikkeld hebben. Iedereen kan ermee uit de voeten, op de training. Zelfs welwillende ouders met niet meer voetbalervaring dan “wel eens een hele wedstrijd gezien op tv” kunnen zonder veel moeite in korte tijd, met weinig voorbereiding een zeer gedegen training verzorgen.

Het trainingsprogramma is leidend. Alle kennis die daarin opgeslagen zit, blijft bij de club, ook als trainers weer vertrekken. Dat zorgt voor structuur. Opvolgers kunnen het naadloos overnemen en de jonge spelers weten al een beetje waar ze aan toe zijn met VTON als basis, ook als er een nieuwe trainer komt.

Hoe werkt het ongeveer?

De trainingsvormen zijn verwerkt in een jaarplanning, gericht op de te leren leeftijdsspecifieke doelstellingen, voor elk niveau. Als app op een smartphone of even inloggen op de website. Geschikt voor ervaren trainers en beginnende begeleiders.

Een groot aantal clubs werkt er al mee - met heel veel succes. Kinderen krijgen er een hoger niveau en de trainingen worden als plezierig ervaren.

Het is een uitgekiend trainingsplan, stimulerend en leuk. Flexibel ook: niet alleen de sterke of assertieve kinderen komen aan bod. De trainingsmethodiek is leidend. Leeftijd, veel of weinig talent, dat maakt niet uit.

De ontwikkeling - waar spelertjes zelf ook op uit zijn - lijkt bijna vanzelf te gaan. Alles komt aan bod: techniek, snelheid, balgevoel, uithoudingsvermogen, tactiek, de puntjes op de i van inzicht - aangeboren of niet. Uitdagend, stimulerend, aantrekkelijk. Er mag ook gelachen worden.

We citeren de bedenkers van de VTON-methode: “Een jeugdopleiding is pas een topjeugdopleiding als ieder kind bij je club zich met plezier optimaal kan ontwikkelen als voetballer of voetbalster.”

Om een idee te krijgen van het idee achter VTON, de aangeboden methodiek, kijk op www.vton.nl.

Wil je ook met meer plezier beter leren voetballen. Voor meer info mail je naar jeugd@angerlovooruit.nl.

Download hier de handleiding voor het starten met de VTON-app

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor