Senioren

BREAKING: ALLSTARS WINNEN TWEE KEER OP RIJ!!

03-04-2016 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

BREAKING: ALLSTARS WINNEN TWEE KEER OP RIJ!!

11 strijders houden stand tegen pressie uit Zevenaar.

Na een prachtige overwinning op Sprinkhanen zaterdag jl. Moch...ten de Allstars zich opmaken voor een heuse voorpaasbrunchwedstrijd tegen SDZZ uit Zevenaar.
Omdat de euforie groot was kon coach Wynia beschikken over een nagenoeg fitte selectie van wel zeker 11 man. Aanvoerder Tim zorgde voor een scherpe warming up, deze kwam echter te vroeg omdat de wedstrijd met een half uur werd uitgesteld om het publiek dat in grote getale was gekomen plek te bieden en zo niks van deze kraker te missen.

De Allstars begonnen met de volgende 11 namen:
Gerrit, Joeri, Marco, Tim, Kay, Kenny, Rick, KjHeld, Tristan, Robin en Jetse.
Speciale noot voor Kay die na een jaar blessureleed zijn rentree maakte in het team. Broertje Kjeld kwam zijn broer bijstaan voor de emotionele en fysieke support.

SDZZ had ook 11 man op het veld.
Voor de verandering verloor Tim de tos en gingen de Allstars de eerste helft beginnen met de wind in de rug. SDZZ begon fel en de Allstars hadden moeite om de vele positiewisselingen bij SDZZ het hoofd te bieden. Dit resulteerde in een grote kans voor de linkerspits van SDZZ die te gehaast over schoot.
Daarna kwamen de Allstars beter in de wedstrijd, dit omdat de organisatie eindelijk aanwezig was door goed afstemmen tussen de linies onderling. De tegenstander was hier zo van onder de indruk dat ze net even te kort terug speelde op de keeper en daar stond Jetse klaar om de bal langs de keeper te schuiven 0-1! Op de A12 stond men er zelfs even stil van.
10 minuten later was het echter weer gelijk. Door 2 slappe duels profiteerde de linkerspits van Zevenaar door de bal in een moeilijke hoek tussen de benen van Joeri door langs de verbouwereerde Gerrit te schieten 1-1.
Lang konden de gastheren niet genieten, na wederom geklungel achterin de defensie van SDZZ kwam Tristan net iets eerder bij de bal dan zijn tegenstander om de bal diagonaal binnen te schieten. 1-2. Het verdere verloop van de eerste helft was voornamelijk SDZZ met de bal maar Angerlo met de grote kans, helaas raakte Kjeld de paal uit een moeilijke hoek. De scheidsrechter had daarna wel zin om even binnen paaseieren te zoeken en floot voor de rust.
De Allstars begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Dit tot teleurstelling van de wisselspelers.
De Allstars hadden dit keer de wind tegen en hadden dit binnen twee minuten door. Een lange bal werd gegrepen door de wind en vloog over alles iedereen heen tot bij de rappe linksbuiten van SDZZ, Gerrit was kansloos 2-2.
SDZZ rook bloed en ging volle bak pressie spelen. Door goed verdedigend werk van de Allstars bleven grote kansen uit. Na ongeveer 60 minuten spelen kwam er een combinatie op gang tussen Joeri, Kenny en uiteindelijk Tristan die de bal mee kan frommelen en de bal hard via de keeper in de korte hoek binnen schoot. 2-3! Het ongeloof bij de gastheren was groot.
Ondanks de stand werd er niet gewisseld bij de Allstars.
Daarna brak er een half uur aan waar menig voetballiefhebber van smulde. Het volle pressie voetbal van SDZZ tegen het hechte collectief uit Angerlo dat alle zeilen moest bijzetten om de stand in positief voordeel te houden. Jetse besloot om de bal tactisch terug te spelen op Gerrit vanaf de middenlijn. Gerrit pakte de bal klem en werd beloond met een indirecte vrije trap tegen.
De muur van de Allstars stond praktisch op de doellijn, de bal werd geblokt maar in de rebound kwam er een goed hard schot richting de korte hoek maar Marco was door Gerrit bij de eerste paal gezet om de bal net op tijd te blokken.
De druk bleef aanhouden en de Allstars kwamen niet meer aan aanvallen toe. De Allstars knokten voor iedere meter met Robin en Rick voorop die zich deze wedstrijd als ware kilometervreters ontpopten. Na de zoveelste hoekschop voor SDZZ kregen de Allstars de bal niet weg, Kenny haakte zijn wegdraaiende tegenstander, een terechte strafschop tegen was het gevolg.
Gerrit herkende dit moment uit de heenwedstrijd en dook katachtig op deinzet van de SDZZ linksbuiten, Jetse was net op tijd om de bal weg te rammen. Wat volgde waren 10 minuten met kunst en vliegwerk en twee prachtredding van keeper Gerrit. De ontlading was dan ook groot toen de scheidsrechter een wedstrijd tot een einde bracht.
Een mooie overwinning die niet terecht was, maar door het dappere teamwork van de 11 Allstars op deze tweede paasdag lijkt de weg omhoog definitief ingezet.

Speciaal woord van dank voor de anonieme grensrechter van SDZZ die zo groots was om de taken van onze vlagger over te nemen en dit uitermate sportief deed, grote klasse!

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor