Eerste elftal
Gemengde gevoelens na gelijkspel tegen Groessen

Gemengde gevoelens na gelijkspel tegen Groessen

08-04-2016 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

Gemengde gevoelens na gelijkspel tegen Groessen

Vooraf hadden velen waarschijnlijk getekend voor een gelijkspel tegen koploper Groessen, achteraf heersen er gemengde gevoelens over het 0-0 gelijke spel van afgelopen donderdagavond. Groessen had misschien het betere spel en meer balbezit, Angerlo Vooruit had de betere kansen. Voorafgaand aan de wedstrijd kampte Angerlo met de nodigde personele problemen waar Simon, Wouter en Kris ontbraken door blessureleed. Hierdoor moest er beroep worden gedaan op de twee A-junioren Luke Smeenk en Tom Roelofs.

Angerlo Vooruit begon donderdagavond in een tactische 4-4-2 opstelling om zo wat meer in te zakken en Groessen het spel te laten maken om vervolgens gevaarlijk te worden vanuit de counter. Zonder de geblesseerde Wouter Staring op het middenveld, hield het middenveld van Angerlo goed stand tegen de dynamische middenvelders van Groessen. Ook achterin werd er scherp verdedigd waar met name centrale verdediger en man-of-the-match Ivo Staring het de aanvoerder van Groessen lastig maakte. De tweemans voorhoede bestaande uit Floris en Youp hebben de gehele wedstijd veel meters gemaakt om het de achterhoede van Groessen zo lastig mogelijk te maken.

Angerlo begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en gaf, op enkele kleine kansen na, weinig weg. Aan de andere kant van het veld werd Angerlo Vooruit een aantal keren gevaarlijk met kansen voor de twee voorhoedespelers. De snelle Floris Duinmaijer leek alleen af te gaan op de keeper maar kreeg de bal niet goed mee. Later kreeg Floris nog een mogelijkheid maar schoot de bal voorlangs. Ook Youp was de eerste helft dichtbij een doelpunt maar zijn schot met links verdween over het doel.

De tweede helft had Angerlo Vooruit het lastiger. Groessen begon iets opportunistischer te spelen en eerder de lange bal te hanteren waardoor Angerlo Vooruit ook minder goed druk kon zetten. Ook werden de tweede helft minder kansen gecreƫerd door Angerlo. Daartegenover stond dat de verdedigers van Angerlo nog steeds goed geconcentreerd stonden te spelen en samen met keeper Micha Arns maar weinig weggaven. Waar de wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, was het Youp die de bal oppikte rond de middenlijn en gevolgd door een verdediger af ging op het doel van Groessen. Na de verdediger van Groessen te hebben uitgekapt behield Youp het overzicht en leek hij Yor Derksen te bedienen en een niet te missen kans op te leggen. Dit bleek echter niet het geval en Yor stuitte helaas op de doelman van Groessen.

Ondanks het feit dat Angerlo Vooruit had kunnen en misschien wel had moeten winnen, kan het eerste elftal trots terugkijken op een wedstrijd waar er hard werd gewerkt voor elkaar. Het is dan ook te hopen dat deze lijn wordt doorgezet zodat Angerlo Vooruit de competitie nog mooi kan afsluiten.

Afbeeldingen

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor