Eerste elftal
De competitie is in vollegang

De competitie is in vollegang

15-10-2016 | Geplaatst door Dirk Willem Tiecken

We hebben er nu 6 wedstrijden opzitten. Onze eerste competitiewedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Ulftse Boys, die ging met 2-4 verloren. De start van die wedstrijd was duidelijk voor Angerlo Vooruit en we kwamen al snel op een 1-0 voorsprong. Hadden ook kansen op de 2-0, maar echter liep het anders, we moesten gaan rusten met een 1-2 achterstand. Ondanks dat we in de beginfase goed speelden hielpen we onze tegenstander in het zadel door te makkelijk 2 goals weg te geven. Van de 2e helft hadden we ons veel voorgesteld, maar hun 2 spitsen bleken op deze dag ongrijpbaar, waardoor we met 1-4 achter kwamen. Dat Simon zijn 2e treffer liet aantekenen bleek slechts voor de statistieken.
Dan moest het tegen Kilder maar gebeuren, maar daar tellen anderen wetten. “Het maakt niet uit hoe je hem wint, als je hem maar wint”, denken ze daar al jaren. Die instelling en wedstrijdmentaliteit van Kilder valt zeker te prijzen. Ze gingen als de brandweer, van enige opbouw was geen sprake, ze pompten er gewoon alles in. Zo scoorden ze ook uit een standaard situatie de 1-0 en zo bleven ook alle standaard situaties deze wedstrijd gevaarlijk. We liepen weer achter de feiten aan. Bijna de gehele wedstrijd balbezit gehad, ondanks dat kregen we niet echt goede scoringskansen. Stonden weer met lege handen.
Onze 3e wedstrijd speelden we op de Pauwengaard in Pannerden bij RKPSC. Na van onze kant een redelijke eerste helft waarin RKPSC de beste kansen kreeg, stonden we bij rust weer met 1-0 achter. Door slordig balverlies tijdens onze opbouw kwam RKPSC op 1-0 door Duchan Sommers. Ondanks een prima 2e helft kwamen we niet tot scoren. Zo stond de teller nog steeds op 0 punten.
Bij wedstrijd nummer 4 kwam titelkandidaat Doetinchem op bezoek. Wat misschien velen niet hadden verwacht kwamen hier onze eerste 3 punten. Doetinchem had meer balbezit, speelde in een te laag tempo, zodat we steeds meer grip op de wedstrijd kregen. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong, maar niet veel later kwam Doetinchem al weer op gelijke hoogte. En misschien het belangrijkste moment in de wedstrijd was dat Patrick de penalty stopte. En wij de wedstrijd in de 2e helft naar ons toe konden trekken. 3-1 
 We hebbem deze lijn door weten te trekken, door VVG ook met dezelfde cijfers te verslaan.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Loil op het programma. Konden wij de lijn doorzetten. Het was een gelijk opgaande strijd en de eindstand was ook de stand waar wij de wedstrijd mee begonnen. Pluspunt van deze wedstrijd dat wij voor het eerst de 0 hebben gehouden dit seizoen. As zondag 16 oktober staat de wedstrijd tegen Etten op de agenda. Kunnen wij deze reeks doorzetten?

Afbeeldingen

Kledingsponsor Senioren
Kledingsponsor Jeugd
sponsor