Angerlo Vooruit complex

Angerlo Vooruit ontvangt het KNVB|ARAG Fairplay certificaat

×
Ga terug naar het overzicht

Tijdens de officiële opening van het seizoen 2023-2024, ontving Angerlo Vooruit het KNVB|ARAG FairPlay certificaat uit handen van de KNVB. Een mooie waardering voor het vele werk dat de scheidsrechterscommissie de afgelopen drie jaar heeft verricht.

Ook Angerlo Vooruit had last dat het aantal scheidsrechters terugliep. Hierdoor werd het steeds lastiger om voor alle thuiswedstrijden een scheidsrechter te regelen. Om het tij te keren, werd in de zomer van 2020 het besluit genomen om een scheidsrechterscommissie samen te stellen. De afgelopen drie jaar is deze commissie voortvarend aan de slag gegaan. De commissie is erin geslaagd om nieuwe scheidsrechters te werven. Daarnaast krijgen alle scheidsrechters de mogelijkheid om deel te nemen aan de opleiding van verenigingsscheidsrechter.

Dat is nog niet alles, de scheidsrechterscommissie gaat in de toekomst ook thema-avonden organiseren om hiermee het kennisniveau van de scheidsrechters op peil te houden. Daarnaast zal er gekeken worden of er samengewerkt kan worden met buurtverenigingen.

Het KNVB|ARAG FairPlay certificaat is een keurmerk voor professioneel arbitragebeleid, waarop een voetbalvereniging trots kan zijn. Professioneel arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Met het certificaat daagt de KNVB de voetbalvereniging uit om hun kennis te delen met andere voetbalverenigingen.

Het KNVB|ARAG FairPlay certificaat werd tijdens ‘De Aftrap’ uitgereikt. Hiervoor was Ellen ter Avest, verenigingsadviseur Arbitrage Oost, namens de KNVB naar Angerlo toegekomen. Voorafgaand aan de uitreiking werd het certificaat door de KNVB en Angerlo Vooruit ondertekend. Met de uitreiking van het certificaat behoort Angerlo Vooruit tot een groep van ruim 100 voetbalverenigingen die een dergelijk certificaat van de KNVB hebben ontvangen.

Ga terug naar het overzicht